2016. május 16., hétfő

Lake Louise

Mar 3 eve elunk Calgaryban, es meg nem voltunk Lake Lousie-nal, pedig nincs olyan veszesen messze (kanadai viszonylatban).
A tavat Louise Caroline Alberta (1848-1939) hercegnorol neveztek el, aki Viktoria kiralyne negyedik lanya (hatodik gyermeke) volt.
Az egyik baratunk szuletesnapja volt es hetekkel korabban megbeszeltuk, hogy elmegyunk valahova sutogetni. Mostanaban tuzrakasi tilalom volt, igy inkabb kirandulni mentunk es nem bantuk meg.
A gyerekek a csomagtartoba kerultek :)


Meg csak penteken, majus 13-an kezdodott a nyari szezon a felvononal, ami telen sieloket szallit. Ho meg mindig akadt, de mar csak foltokban.
Volt zart kabin es nyitott felvono is. Indulas elott meg kellett neznunk egy rovid filmet amibol kiderult, hogy eleg sok medve megfordul a kornyeken.


Csak a felvono 33 dollar, de ha ebedet is kerunk melle, akkor 41. A svedasztalos ebed ebben az epuletben volt a felvono toveben. A minoseget inkabb hagyjuk, de 8 dollarert nem varhattunk tul sokat. A fiuk azert jol megpakoltak a tanyerjukat :)


Megyunk folfele.


Kilatas fentrol:



Luca nem volt elragadtatva attol, hogy belenyuljon a hoba.



Az alabbi felveteleket Luca keszitette:



Lefele apaval a nyitott felvonoban:



Ezek utan mentunk el a tohoz, ami tenyleg csodaszep!!!







Nagyon hideg a viz!


Lehet kenut berelni.




A Chateau Lake Louise 5 csillagos szallodat a 20-as evek elejen epittette a kanadai vasuttarsasag. Kivulrol monumentalis, belulrol pazar. Igazi luxus varja a vendegeket, ami itt a vadnyugaton nem terem minden sarkon.
Meg tobb foto a szalloda weboldalan: Hotel





Piknikeztunk is.












Azt hiszem tokeletes volt az idozites, mert mint a kepeken lathatjatok, sehol nem volt tomeg. Ennek oka, hogy itt a Punkosd Hetfo nem szabadnap, ellenben a kovetkezo hetvege hosszu hetvege lesz es igy mindenki kivonul majd a varosbol. 








1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép képeket készítettél!!! Legkedvenc a f-f családi kép :) meg Luci leskelődős fotója :D
    No, belesek ide néha-néha, hogy hadd lám, milyen új kalandban volt részetek. Pedig lenne még ide bejegyzésre való ;)

    VálaszTörlés