2013. október 6., vasárnap

catch up

Már megint utol kell érnem magam a beszámolókkal, amire az angolban a catch up kifejezést használják (nem keverendő a catchup szóval ami a paradicsomszószt jelenti :)
Nem is tudom hol kezdjem.
Szeptember 27-én mentünk először a katolikus oviba, oda is csak látogatóba, mert még kicsik vagyunk. Szépen felöltöztünk:


A templom működtet egy úgynevezett Magyar Iskolát, aminek ekkor volt az évnyitója. Van egy ovis, egy alsós és egy felsős csoport. Pénteken este fél 7-től 8-ig vannak az órák. Nem gyűlt össze túl sok gyerek, még az ovisok voltak a legtöbben. De mivel mindenkit, nem csak katolikus hitűeket várnak szeretettel, ezért lehet, hogy még nőni fog a létszám.
Mint kiderült, a foglalkozást Lívia tartja, akit tavasszal a gyerek klub szervezőjeként ismertünk meg. Most épp babát vár, ezért ő csak decemberig lesz.
Persze én is bent maradtam, meg 2 másik anyuka, mert elég vegyes korosztályú a csoport és a kisebbek miatt nem könnyű egyfelé terelni a gyerekek figyelmét. Végül abban maradtunk az óvónénivel, hogy ha Luca aznap jót alszik délután, akkor máskor is jövünk.

Visszafelé úton figyelni kell, Luca be ne bólintson, mert akkor hazaérve nincs alvás.
Első alkalommal már kifelé lógott az üléséből, amikor észrevettük, hogy szunyókál...

Másnap, Anyukám szülinapján befejeztem a kb. 2 évig készülő babatakarót. Kb. 90 százalékban elkészült még Luca születése előtt, de végül az összevarrása kifogott rajtunk.
Egyelőre egy fotó készült róla, de majd igyekszem még készíteni. Mindenesetre Luca szereti, és mondja, hogy "meje" vagyis meleg :)
Bizony, egyre gyakrabban kell a meleg ruha, mert már vannak ilyen deres-csípős reggelek:
október 4.
Voltunk Claudiával és Zarával egy bemutató órán, ami gyerekeknek szóló fejlesztő foglalkozás, az egészen piciktől az iskola előtti korosztályig vannak csoportok. Mi a 16-22 hónapos korosztályba fértünk bele. Az óra elég érdekes volt, de megállapítottuk, hogy heti egyszer 45 percért túl sokat kérnek. Egyébként az otthoni kisgyermekes anyukáknak mondom, hogy becsüljék meg az óvodát, mert itt sajnos az nincs. Az úgynevezett "daycare" olyasmi, mint a családi napközi, mindenféle korú gyerek van együtt, ami még nem lenne baj. De nem vagyok benne biztos, hogy minden nap kihozzák a gyerekeket levegőzni, vagy milyen foglalkozásokat tartanak nekik. Az otthoni ovik tényleg nagyon jók, amennyi verset, dalt tanulnak a gyerekek, műsor anyáknapjára stb.
Ja, és a gyerekmegőrzésért ráadásul vagyonokat kérnek!

Október 6.
Vasárnap reggeli mókázás:
 
 
 

Vasárnap délután biciklizni mentünk, de sajnos nem sütött a nap. 3 napig dekkolt fölöttünk egy hatalmas kiterjedésű felhő, fájt is a fejem rendesen.
A borús idő ellenére gyönyörű volt a park, most a legszebbek a fák, mint nálunk október végén. Csináltam pár jó képet, hamarosan felrakom. Puszi!




3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó fotóóók! :) Köszi!
    Aranyos, szép kislány lett a baba Lucából! Puszi a lábikóra!
    Na és ezek a "kalapos" fotók... hát, megölik a medvét! :D Ha akarod szafaris, ha akarod franciás, de még Darth Vader is lehetsz benne! :))

    VálaszTörlés
  2. na igen :) és a két keverőtál mellé odakeveredett a bili is, hi, hi

    VálaszTörlés