2014. március 3., hétfő

Költözés

U.ihnikai bevezető... Ezt a szöveget most éppen diktálom, a tablet pedig leírja. Egyelőre nem gyorsabb, mint a gépelés, mert sokat kell javítani, például a mondat elején a nagybetűket. De így legalább vannak ékezetek.
Szóval február végén elköltöztünk. 
27-én délután kaptunk kulcsot, de amikor beléptünk a lakásba, még csurom vizesek voltak a szőnyegek. Hogy fogjuk ide behozni a bútorokat másnap reggel??? 
Az apróságokat még aznap áthoztuk, és leraktuk a konyhában meg az előszobában, ahol linóleum van.
Másnapra persze megszáradt a szőnyeg, mert elképesztően száraz a levegő. 
Pénteken reggel jött a Robi kollégája, es kora délutánra áthordtuk a bútorokat. Lucát persze beadtuk Anitához. Nem lehetünk neki elég hálásak, hogy folyton besegít nekünk... És még az autót is tőlük kaptuk kölcsön :)
Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk; volt napsütés, havazás, olykor mindkettő, mínusz 17 fok és szél. Ez utóbbi volt a legrosszabb. Lefagyott a kezünk pillanatok alatt. 
Csináltam pár fotót.



Ezek után visszamentünk kitakarítani a lakást. Lemostuk kívül-belül a konyhaszekrényeket, a hűtőt, a fürdőszobát. Csak a padlószőnyegre kellett kitalálni valamit. Beszaladtunk a Sobeys (élelmiszer üzletbe) és szerencsére volt bent 2 bérelhető szőnyegtisztító. Tényleg sos megoldás kellett, mert másnap délelőtt költözött vissza a tulajdonos lány.
Este 8 körül végeztünk.
Felvettük Lucát, és folytattuk az új lakásban.
Luca persze rögtön új játszóteret látott a nagyobb térben...
Kb. éjjel 1-kor raktuk össze az ágyunkat. De Luca sem nent éjfél előtt aludni.

Majd készítek fotókat a lakásról, ha szalonképes lesz ;)
Egyelőre a kolbászok száradnak az erkélyen...

U.i: Épp most láttam a Grand Budapest Hotel c. film reklámját a tv-ben! Itt minden ilyesmire felkapja az ember a fejét...
U.i 2: Természetesen menet közben visszatértem a gépelésre, mert túl sok időbe telt a diktált szöveg javítása. Sajna. Puszi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése