2017. március 23., csütörtök

Student led conference

Eleg nehez leforditani mi is az a `student led conference`. Diak / Tanulo altal vezetett konferenciat jelent, ami annyit tesz, hogy a szulok egy elore lefoglalt idopontban bemehetnek az iskolaba, ahol a gyerkocuk megmutatja nekik mit is tanulnak. Ennek azert is van jelentosege, mert az iskolaba a gyerekek (legalabb is Lucaek) semmit nem visznek es semmit nem hoznak haza.
Kivetel:

  • tizorai
  • heti 1 db A4-es papir, amit a tanito neni egy mappaba mindig lefuz es ami csutortokon erkezik es hetfon megy vissza. Ez altalaban egy dal vagy vers szovege amit a heten tanultak.

Szoval a tavaszi szunet elotti utolso napon harman ballagtunk az iskolaba.
A fel oras idopontunkbol tobb, mint egy ora lett, mert annyira jol ereztuk magunkat :)


Velunk egy idoben csak egy csalad volt meg bent, az a kisfiu pedig a masik osztalyba jart (2 csoport osztozik a termen, a delelottos es a delutanos).
A tanar nenik elokeszultek a szuloi latogatasra, kiraktak feladatokat, miket kerdezhetunk a csemetenktol stb.
Meg egy video felvetel is volt, amiben minden gyerek elmeselte, hogy milyen, az emberek hasznara valo talalmanyt keszitett a korabban bevitt ujnahasznosithato (recycling) anyagokbol.
Ime a Lucae:


Sorminta

A feladat sorminta keszitese volt, illetve a kockak szinenek kezdobetujet is oda kellett irni.



Rajz



Matematika




Szo vadaszat



A tornaterem maradt a vegere, de utkozben az aulaban meg lattunk erdekes dolgokat.


Tobbek kozott egy olyan kiallitast, ahol a gyerekek a csaladjuk torteneterol, szarmazasarol irtak es hoztak emlektargyakat. 




Torna (Mission Impossible :)













1 megjegyzés:

  1. Ahogy elnézem, Luci mindenben nagyon ügyesen teljesített! :)Igazán büszke szülők lehettek! Apának is kifejezetten jól áll ez a kislányával együtt tanulás! Puszi!

    VálaszTörlés