2013. március 24., vasárnap

Day 14 – 2 hete érkeztünk

 
2013. március 24. vasárnap

Ma reggel -12 fokra és ragyogó napsütésre ébredtünk.

Meg kell állapítanom, hogy az idő itt is ugyan olyan gyorsan telik, mint otthon. Nemrég még csak az utazást terveztük, most meg már 2 hete itt vagyunk. Igazából ez lehetne a 15. nap is, de az érkezésünk napját a Sziget mintájára nulladik napnak vettem J
Az első hét hivatalos ügyek intézésével, jövés-menéssel, berendezkedéssel telt. A második héten viszont megkezdődtek a hétköznapok. Robi már várta, hogy mehessen munkába; egyrészt nem szokott huzamosabb időt itthon tölteni, másrészt sok kiadásunk volt és most már keresni is kéne valamit mondta.

Vasárnap családi kirándulás keretében megnéztük hol fog kezdeni másnap. Már csak azért, mert ugye ha az ember elnéz egy lehajtót, akkor húúú, máris lement a térképről... De legalább is kilométereken át nem tud visszafordulni. Calgarytól délre egy Okotox nevű város szélén, csupa új építésű ház egyike volt a megadott cím. Még jó, hogy az utcatábla már kint volt, a házra még csak a beton alapra festették fel a házszámot.


 
E közben én itthon voltam Lucával, és az időjárástól függően próbáltuk felfedezni a környéket. Volt 1 nap, amikor 13 fok és ragyogó napsütés volt, akkor nagyot sétáltunk és voltunk a közeli játszótéren is, de többnyire hideg van még a huzamosabb kintléthez.
A legközelebbi játszótér.
 
Abszolút kiesésbiztos hinta :)
 
A játszótéren általában nincs rajtunk kívül más, itteni ismerőseink szerint nemigen szokás kivinni a gyerekeket sétálni, levegőzni. Mi viszont ha csak rövid időre is, de minden nap kimegyünk. Mínusz 11 fokban is. Ha szép idő van, nem érdemes tétovázni, mert gyorsan változhat a helyzet, kedden délelőtt például még ragyogó napsütés volt, délután pedig havazott. Az éghajlat és időjárás egyébként megér egy misét, szerintem lesz még róla szó :) 
Ez a hétvégénk nagyrészt skype-olással telt, egymás után beszéltünk a rokonokkal és barátokkal. Szóval újabb kalandok helyett most itt van néhány további fotó, amit hétközben a környéken készítettem.
Útban a játszótér felé.

 A negyed neve és határa.
Bevásárlóközpont :)
Ez gyalogos közelségben van hozzánk, leginkább a Stop Shophoz tudnám hasonlítani. Középen nagy parkoló és körben üzletek, éttermek, benzinkút stb.
És végül a lakásunk több irányból:
A lakóparkon belülről...
A 105-ös ajtó a miénk és az alsó szinten vagyunk mi. A fölöttünk lévő lakás eladó, ha valakit érdekel :) Az ajtótól jobbra lévő ablak a nappalié, a balra lévő első a konyháé, a második a hálószobáé.
Az utca felől nézve.
A kép közepén az ajtónk csak félig-meddig látszik, tőle jobbra a nappalink ablaka.
 

 
 
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése