2013. március 22., péntek

Day 6 - Kijiji – Guberálás

2013. március 16.

A Kijiji oldalt Steve ajánlotta figyelmünkbe, amikor még albérletet kerestünk. Most a háztartásunkból hiányzó dolgokat próbáljuk innen beszerezni.  A Browse Categories alatt van a „free stuff”, ahol mindenféle holmit hirdetnek. Kanapé, ágy, kerti bútor, konyhaeszközök, rengeteg tv, sajnos háziállatok is (olvastunk kutyát kanapéstól) ingyen elvihetőek.


Egy ilyen hirdetést hívtunk fel szombaton, mert valaki költözött és voltak olyan cuccai , amit felajánlott másoknak. Mi egy kenyérpirítót szerettünk volna, de Luca délben aludt, ezért mondtuk hogy nem tudunk azonnal odamenni. Később, amikor újra hívtuk őket mondták, hogy ők már eljöttek, de nyitva hagyták az ajtót, menjünk nyugodtan. És ha lehet vigyük el a virágokat is J
Nagy hellózás közepedte mentünk be a házba, de üres volt. Illetve csak a korábbi lakók után maradt szemét fogadott bennünket.



Bementünk a konyhába a kenyérpirítót keresve, de egy csomó minden mást is találtunk. Úgy tűnt, hogy erre már nemigen maradt idejük összepakolni... A pulton volt egy szatyornyi konzerv, lehet, hogy véletlenül maradt itt? Ezt már nem fogjuk megtudni, mindenesetre egy alapos lemosás után a kamránkban kötött ki J

 
Végül egész sok mindent összeguberáltunk, és a kenyérpirító volt ezek közül a legkevésbé jó állapotban. Bár lehet, hogy csak megártott neki a folyó víz alatti súrolás J
Ez a popcorn feliratos fadézsa lett a kedvencünk, később megmutatom milyen sokrétű újrahasznosítást találtunk neki.


A szekrényekben voltak még fűszerek, teák, forró csoki, liszt, tészták, rizs, só, bors őrlővel, só- és borsszóró, olaj spray és még annyi minden, hogy fel sem tudom sorolni. Ami használható volt, összepakoltuk.
A hűtőn volt egy fotó, család 2 gyerekkel, valószínűleg ők mentek most el.
Végül kitaláltuk, hogy elhozzuk az asztalt is, ami szintén tele volt szeméttel és kajamaradékkal. Alig esett le a tantusz, hogy az tulajdonképpen egy tök jó ikeás asztal. Nekünk pedig se asztalunk, se székünk.

Ebben a nagy kupacban benne vannak Robi szerszámai is :)
Kezdődhet a suvickolás!
Ami új életre kelt nálunk:
POPCORNOS TÁL




Megfordítva sámli.



AZ ELSŐ FOTÓN LÁTHATÓ SZÉK
 
 

 
Pár napja bekötötték a vonalas telefont, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar lesz készülékünk is... Ezek egy nylon szatyorban lapultak a szemétkupacban, Robi talált rájuk. És milyen szerencse! Így el tud érni itthon amikor dolgozni megy.
Szóval mondhatjuk, hogy ez jó kör volt. :)
Nekünk mindenesetre izgalmas nap volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése