2013. július 8., hétfő

Július 2-6.

A Canada Day utáni napon a belváros utolsó lezárt része is megnyitott, és az irodák újra folytathatták a bizniszt :)
Az áradás után folyamatosan költözhettek vissza az emberek, ahogy húzódott vissza a víz. Persze ekkor kellett szembesülniük az óriási károkkal, amit a víz okozott.
Itt szinte minden háznak van alagsori helyisége, némelyik lakásnak kialakítva. Az utcákat elárasztotta a kidobott sáros holmi. Óriási konténereket raktak ki összegyűjteni és elvinni a tönkrement bútorokat, szőnyegeket, ruhákat stb.
Már az árvíz alatt rengeteg önkéntes jelentkezett segíteni, de a szerepük leginkább az áradás utáni takarításnál vált fontossá. Az emberek egyszerűen nem tudtak annyi munkával megbirkózni, amit ez a helyzet okozott. Úgy tűnik nem voltak ilyesmire felkészülve, annyira ritka az árvíz. Márpedig ez a város történetének legnagyobbja volt, túlszárnyalva az eddigi legrosszabbat 2005-ben.
Itt nagy hagyománya van az önkéntes munkának, és természetesen a média is folyamatosan beszámol azokról, akik segítségére vannak másoknak.

Mi a héten többfelé is játszótereztünk, egy helyen fotóztam:
 
De ami a legfontosabb, hogy Robi levizsgázott kreszből! Második nekifutásra, de ekkor már csak kettőt hibázott, ami azt jelenti, hogy nem is kellett mind a 30 kérdést megcsinálnia...

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok mindkettőtöknek!
    És újfent köszi az aranyos képeket Lucáról! :)

    VálaszTörlés