2013. július 26., péntek

Tortasütés és szülinap

Luca kis barátjának, Daninak, 26-án volt a szülinapja, és Anita megkért, hogy süssünk neki tortát.
Mondtam persze, vágjunk bele, egyet már sütöttem valamikor :)
Igaz, attól a tesóm allergiás kiütéseket kapott, mint kiderült a diótól. Utána néztem a receptnek a neten, mert ez egy isteni finom diótorta, bárki kipróbálhatja, nem fog csalódni.
http://www.evamagazin.hu/m/cikk.php?id=25213
A bibi csak az volt, hogy az egyik vendég kisfiú allergiás a mogyoróra, dióra, stb. Szóval másik receptet kellett nézi. Rátaláltam a tortaimádó.hu oldalra, mondtam Anitának, hogy ott keresgéljen. Végül az eperhabos tortát választottuk, a díszítést pedig egy másik epres tortáról lestük.
A munkából mindenki kivette a részét, így jó móka volt és mindenki büszke lehetett az elkészült remekműre. Utolsó simításként Luca összekente csokival az asztalt, szóval sikeres napot zártunk :)
Balról jobbra: Dani, Dóra, Ákos, Anna és Gergő
Ugye milyen édesek? Ákos néha tök természetesen benyögi valami izgalmas-érdekes dologra, hogy "ÖCSÉÉÉM!".  És akkor mi dőlünk a nevetéstől.
 
 
Közben Luca autózik :)
 
A krémet csak akkor kellett volna elkészíteni, amikor a piskóta már kikerült a sütőből, mert így mire sorra került megdermedt, és kicsi nehéz volt szépen elsimítani. A zselatin miatt ugyanis kicsit kocsonyás-darabos lett :)
De mi azzért elégedettek voltunk a végeredménnyel:
A csokit Anita csorgatta, az epret Dani pakolta...
Így utólag elnézve, egy kis mentalevél még jól mutatott volna rajta. Majd legközelebb :)
Dórának saját mini tortája lett, mert a tészta maradékát bögrében sütöttük meg.


Másnap Anna mondta, hogy mutat valamit, de nem haragszik... Ezt kétszer is elmondta és megmutatta a csokival összekent könyvét. Természetese Luca keze volt a dologban :)
Mondtuk neki, hogy erről a két oldalról legalább mindig ez a nap fog eszébe jutni...

Másnap ismét összegyűltünk, hogy Danit köszöntsük ötödik szülinapja alkalmából. Ebéd után ajándékozás és tortaevés volt, aztán persze ki kellett próbálni az új játékokat.






 

 
 


2 megjegyzés: