2013. július 31., szerda

Vietnámi vacsora

Anita és Szabolcs meghívott minket vasárnapra, mert gondolták mi is szívesen megkóstolnánk a barátaik főztjét.
Tom, Chinchin (Csincsin) és Jenny nagyon aranyos család, a férfi kínai, a nő félig kínai, félig vietnámi származású, de vietnámban nőtt fel.
Szóval Chinchin volt a szakács, és el kell még mondanom, hogy az ismerettség onnan származik, hogy Szabolcs amikor ide érkezett, náluk lakott egy ideig. Szóval kóstolta már Chinchin főztjét és nagyon ízlett neki, ezért gondolta, hogy megismertet minket is vele.
Mi már akkor érkeztünk, amikor az előétel, a tarisznya rák tálalva volt, de mondták, hogy ezek élve érkeztek :)

 
 
 
A rák páncélját egy speciális eszközzel kellett összetörni és kiszedni belőle a húst, ezt pedig csak kézzel lehet kivitelezni, úgyhogy nem csoda, ha erről nem készült fotó :)
Itt már a második fogás készül, asztali grillen sütik a fiúk a marha- és sertéshús darabokat, meg a rákot (talán királyrák, mert óriási volt).
Ezek egy szezámmagos pácban voltak sütés előtt.
Az asztal végén vannak a kerek alakú rizslapok, amit meleg vízbe kellett áztatni, és azt kellett megtölteni. Alulra került egy salátalevél, rá főtt rizstészta, hús, rák és még egy kis zöld: babcsíra, menta.
Ezt kb. úgy kellett feltekerni, mint a töltött káposztát. A rizslap érdekes nyúlós-rugalmas lett a víztől, és persze mi az elején túl sok mindent pakoltunk bele, ezért vagy kellett még egyet használni, vagy próbáltuk a kezünkkel egyben tartani :)
Volt egy mennyei halszósz féle is, amibe bele kellett a tekercset mártani.
Jaj, már most is csorog a nyálam, ha felidézem az ízeket, isteni finom volt. Nem is tudom mennyit ettünk belőle, nehéz volt betelni vele.
Chef Robie :)
 
 
 


Luca és Jenny között fél év van, Jenny augusztus elején tölti be az 1 évet :)

A finomság angol nevét végül nem tudtuk meg, csak annyit, hogy étteremben ennek csak a hideg, salátás változatát lehet kapni. Kár.
Mindenesetre ez az este nagy élmény volt!
 


2 megjegyzés:

  1. ez nagyon fini lehetett , hasonlót ettem a Hoa sen étteremben a Sárkánycenterben...az ázsiai baba Jenny is nagyon cuki

    VálaszTörlés
  2. Na igen, ez neked biztosan ízlett volna :)

    VálaszTörlés